Sizleri, Ekonomi Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Makine İmalatçıları Birliği ve Ziraat Bankası işbirliği ile 2010/8 sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi” tebliği kapsamında gerçekleştirilecek “Makine İhracatının Artırılması” projesinde yer alacak 50 şirket arasında olmaya davet ediyoruz.
Merkezi Marmara bölgesinde yer alan makine üreticisi (Gıda, Tekstil, Sac İşleme ve Hidrolik Pres alt sektörleri öncelikli olmak üzere) şirketlerin başvurabileceği proje kapsamında yer almaya hak kazanacak 50 şirket, 36 ay boyunca yüksek standartlı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden, 5 ülke için yurtdışı pazarlama (pazar ziyaretleri, tanıtım, marka faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, ticaret heyeti, eşleştirme), 10 ülke için alım heyetlerinin organizasyonları ve şirketlere verilecek bireysel danışmanlık hizmetlerinden %70 - 75 oranında devlet desteği ile yararlanacaktır. Proje sonunda katılımcı şirketlerin uluslararası rekabetçilik kazanarak sürdürülebilir ihracat artışı sağlayacak kurumsal kapasiteler ve iş bağlantıları oluşturması hedeflenmektedir.
3 kişilik proje ekibinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek projede dünya çapında uzmanların yer alması öngörülmektedir. Proje, ihracatı geliştirme stratejisiyle belirlenecek hedef ülkelerdeki ticaret müşavirlerimiz ve DEİK’in uluslararası network’ü ile yürütülecektir. Projede yer almaya hak kazanacak şirketlerin seçiminde “ilk başvuran” 50 şirket arasında yer almak öneme haizdir.
Proje katılım bedeli şirket başına 2.000 Amerikan Doları olup bu ücret karşılığında, projenin ilk iki aşaması olan, şirketlerin uluslararası bir danışmanlık şirketi tarafından ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve özel danışmanlık hizmetlerinden yararlanılması ile (yerli ve yabancı uzmanlar tarafından verilecek 100 saati aşkın genel ve ileri düzey sektörel) tüm eğitimler ve danışmanlık hizmetleri dahildir. Bu tutar karşılığında edinilecek hizmetlerin eşdeğeri 200.000 Amerikan Dolarının üzerindedir. İhtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık safhalarının ardından yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri organizasyonlarında şirketler yalnızca %25 katkı payı ödeyecektir.
Projede yer almak isteyen şirketlerimizin ekte bulunan “Katılımcı Şirket Bilgi Formu” ve “Talep Yazısı” belgelerini doldurarak sim@deik.org.tr e-posta adresine, yazılı aslını ise 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen adrese, “DEİK - Strateji ve Iş Geliştirme Müşavirliği” adına ve zarf üzerine “URGE-Makina Projesi” notunu düşerek, imzalı ve kaşeli olarak göndermeleri gerekmektedir.
Proje ile ilgili her türlü sorunuz için 0212 339 50 29 ve 0533 925 49 72 numaralı telefonlardandan ya da sim@deik.org.tr e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Bilgilerinize önemle arz olunur.
Bahri Can ÇALICIOĞLU
Genel Sekreter
Adres: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, TOBB Plaza Harman Sokak No: 10, 6. Kat Strateji ve İş Geliştirme Müşavirliği, 34394 Esentepe/Şişli/ İstanbul-Türkiye
Ek 1: Katılımcı Şirket Bilgi Formu (Proje EK I-B)
Ek 2: Talep Yazısı (Proje EK I-C)