DEİK olarak küresel çapta yaşanan zorlu süreçte çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekte ve Covid-19 salgınına yönelik olarak alınan tedbirler çerçevesinde çalışmalarımızı sanal ortamda sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ev sahipliğinde, 22 Nisan 2020 tarihinde TSİ 15.00'te "Çin'in Covid-19 Tecrübesi: İş Dünyası Açısından Son Durum ve Güncel Gelişmeler" başlıklı bir online seminer düzenlenecektir. DEİK Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi/ Asya Pasifik Bölgesi Koordinatör Başkanı T. Murat Kolbaşı, DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Korhan Kurdoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Ticaret Ataşesi Huang Songfeng ve Atlı Global Kurucu Direktörü ve Akademisyen Dr. Altay Atlı'nın konuşmacı olarak yer alacağı seminerde Türk iş dünyasının Çin'de yaşadığı sorunlar, Çin'in bu süreçte aldığı ekonomik önlemler, Çin'in toparlanma sürecine geçişinin değerlendirilmesi ve Çin'in bu süreç sırasında izlediği yol ve salgın sonrasının analizinin yapılması hedeflenmektedir.
ÖNEMLİ NOT: Kayıt sonrası gönderilecek link size özeldir. Teknik sebepler dolayısıyla lütfen kayıt linkini başkasıyla paylaşmayınız. Her dinleyicinin ayrı olarak kayıt yaptırması gerekmektedir.
Sorularınızı ( sormak istediğiniz panelisti belirterek) kayıt esnasında seminerden önce iletmeniz süre dolayısıyla önemle rica olunur.,
Kayıt için: https://zoom.us/webinar/register/WN_S90BDylsRK-g6EC8CdjGEA
Avrasya Kıtasına Odaklanmak adlı seminer, 18 Ekim 2019'da İstanbul'da düzenlendi.
Kuşak ve Yol Girişimi'ne ilişkin lansman 17 Ekim 2019'da İstanbul'da gerçekleştirildi.
Çin Siber Uzay Dairesi temsilcileri ve teknoloji ile e- ticaret firmalarıyla gerçekleştirilen toplantı, 7 Ekim 2019'da İstanbul'da düzenlendi.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 70'inci yılı şerefine düzenlenen resepsiyona, diplomatik misyon temsilcileri, Türkiye'de yerleşik bulunan Çinli yatırımcılar ve Çin ile ticaret ilişkisi içinde bulunan iş dünyası üyeleri katılım gerçekleştirdi.
17 Eylül 2019'da gerçekleştirilen Elektronik Ticaret ve Bilişim Toplantısı, İstanbul'da düzenlendi.
İzmir'de gerçekleştirilen Enternasyonal Fuar kapsamında, 6 Eylül 2019 tarihinde Türkiye- Çin İş Forumu düzenlendi.
"Hedef Ülke Çin:Türkiye-Çin İş İnsanları Buluşması", ÇHC Ticaret Ataşesi Huang Songfeng, Tuncer Köklü ve Gansu Heyet Başkanı Wu Zhentu'nun açılış konuşmaları ile gerçekleştirildi. Konuşmacılar; Türkiye-Çin ilişkileri ve gelecek dönemdeki potansiyel iş birlikleri hakkında bilgilendirildi. Gansu Heyet Başkanı Wu Zhentu ve diğer delegeler Gansu'daki tarım, gıda ve teknoloji sektörlerindeki gelişmeleri aktardı.
T.C. Ticaret Bakanı Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, ÇHC İstanbul Başkonsolosu, İstanbul Vali Yardımcısı, ÇHC İstanbul Ticaret Müşaviri ve iş insanlarının katılımları ile düzenlenen Türkiye-Çin ilişkileri, 2'nci Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na katılım sağlanarak İş Konseyi gelecek dönem faaliyetlerine ilişkin değerlendirme yapıldı.
Demir-çelik ve ilaç sektörlerinde çalışan iş insanlarından oluşan heyet ile gelecekteki iş birliklerini değerlendirmek ve ikili ilişkilerdeki potansiyeli tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı, 14 Aralık 2018'de gerçekleştirildi.
Zhejiang Eyaleti Yueqing Şehri Heyeti ile ikili ilişkileri ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla yapılan toplantı, 29 Kasım 2018'de gerçekleştirildi.
T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Şanghay ziyareti vesilesiyle gerçekleştirilen CEO Yuvarlak Masa Toplantısı, 6 Kasım 2018'de düzenlendi.
TÜRK VE ÇİNLİ İŞ İNSANLARI İSTANBUL-ŞANHAY HATTINDA GÜÇLÜ EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ İÇİN TOPLANDI
ÇİN ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA 8 TRİLYON DOLARLIK İTHALAT YAPACAK
Ortak Gelecek İçin Hilal ve Ejder İşbirliğinde ‘Yeni Dönem, Ortak Gelecek' temasıyla 5-10 Kasım 2018 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen "Çin Uluslararası İthalat Fuarı" kapsamında toplam ciroları yaklaşık 1 trilyon ABD Doları olan 35 Çinli şirketin temsilcileri, DEİK organizasyonuyla Şanhay'da T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ile bir araya geldi.
DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi tarafından düzenlenen Çin-Türkiye CEO Yuvarlak Masa Toplantısı T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, T.C. Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kibar, T.C. Şanhay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı ve 35 Çinli şirketin 54 temsilcisinin katılımları ile Şanhay'da gerçekleştirildi.
Toplantıda Çinli yatırımcılara hitap eden T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "Çin Uluslararası İthalat Fuarı" açılışında Çin'in önümüzdeki 5 yılda 8 trilyon dolarlık ithalat yapacağını bir kez daha vurguladığını ve Türk şirketlerinin de bu potansiyeli değerlendirmek için hazır olduğunu belirtti. Batur, iki ülke arasında dengesiz ticaret hacminin, adil bir şekilde dengeli olarak artmasına ek olarak asıl amacın 2017 yılında 124 milyar dolar yatırım yapan Çin'den Türkiye'ye daha fazla yatırım çekmek olması gerektiğini söyledi.
Çin Devlet Başkanı Cinping'in fuar açılışında Çinli şirketleri Kuşak ve Yol Girişimi üzerindeki ülkelere yatırım yapmaya davet ettiğini belirten Batur, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Çinli şirketlerin projelerine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Çin dış yatırımından yüzde 10 pay almayı hedefliyoruz
AB ile Gümrük Birliği anlaşması olan Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi üzerindeki konumu ile Çin şirketleri için en uygun yatırım ortamını sunduğunu ifade eden Batur, bugüne kadar Türkiye'ye 920 milyon dolar yatırım yapan Çin'in toplam dış yatırımından % 10'dan fazla pay almayı hedeflediklerini vurguladı.
Çin-Türkiye ilişkilerinde altın yıl 2018
T.C. Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 2018 yılının Çin'de Türkiye Turizm yılı ilan edilmesi ve artan karşılıklı ziyaretler ile 1971 yılında başlayan diplomatik ilişkilerin altın yılı olduğunu söyledi. T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in son 3 yılda 5 defa görüşmesine ilaveten 2018 yılında Türkiye'den 11 bakanın Çin'i, 3 Çinli bakan ve 3 bakan yardımcısının Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Önen, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın 2018 yılı sonuna kadar Çin'i ziyaret etmesinin beklendiğini ifade etti.
Çinli yatırımcılara Çince sunum
Toplantıda ayrıca T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Direktörü Ahmet Sami Yavuz, Türkiye'deki yatırım ortamı ve fırsatları hakkında Çince bir sunum yaptı.
Çinli Yatırımcının Türkiye'ye Güveni Tam
Çinli yatırımcıların Türkiye'de son haftalardaki dengelenmeden oldukça memnun oldukları, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan Gümrük Birliği Anlaşması, Kuşak ve Yol Girişimi üzerindeki stratejik konumu, insan kaynağı ve kurulu imalat sanayii gücünün Türkiye'ye olan ilgiyi arttırdığı gözlemlendi.
Dünyanın en büyük 500 firmasının 200 tanesi Çin Fuarında
Toplantı sonrasında değerlendirme yapan DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, 1'inci Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın önemine işaret ederek, "Bu fuarı uzun süredir heyecanla bekliyoruz. Fuara, 130 ülkeden 3 binden fazla firmanın katılımı var. 12 ülke stratejik önemli ülke seçilmiş durumda; Endonezya, Vietnam, Pakistan, Güney Afrika, Mısır, Rusya, İngiltere, Macaristan, Almanya, Kanada, Brezilya ve Meksika. Dünyanın en büyük 500 firmasının 200 tanesinin de standı var" dedi.
Fuarda hizmet, otomotiv, yüksek teknoloji, elektrikli ev aletleri ve beyaz eşya, oyun teknolojileri, medikal, gıda gibi sektörlerin var olduğunu belirten Kolbaşı, düzenlenen fuarın, sadece dev Çin pazarı değil, bütün Asya Pasifik pazarına açılma yolunda dev bir kapı olduğunu, Çin'in 33 eyaletinin fuara heyet göndereceğini ve alım gerçekleştireceğini söyledi.
DEİK Genel Sekreteri Caner Çolak değerlendirmesinde, "Uluslararası İthalat Fuarı'nı, ülkemizin Çin'le arasındaki dış ticaret açığını dengelemek adına çok büyük bir fırsat olarak görüyor ve önemsiyoruz. Çin ve Türkiye tarihte iki eski komşu, farklılıklarındaki benzerliklerle beslenen iki ülkenin vatandaşları olarak bu fuarı, ilişkimizi bir küresel ortaklığa dönüştürmek için fırsat olarak görüyoruz" dedi.
Türkiye-Çin ilişkilerinin tekrar ısınmaya başladığı 2003 yılından beri, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 28 milyar ABD dolarına ulaştığını belirten Çolak sözlerine şöyle devam etti: "Çin 2017'de 23.3 milyar ABD doları ile Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı ülke oldu ve böylece Çin, Türkiye'nin Uzakdoğu'daki en büyük ticaret ortağı haline geldi. Bizler bu yaklaşımla karşılıklı ticaretimizi Türkiye lehine dengelemeyi de göz ardı etmeden, yeni dönemde ortak bir gelecek inşa edebilir, Çin'in "İki Yüzyıllık Hedefleri" ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri'ni gerçekleştirmek için birlikte çalışabilir, birlikte mücadele edebiliriz. DEİK olarak bu ve benzeri toplantılar vesilesiyle ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi canlı ve sürdürülebilir kıldığımıza inanıyorum. Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonuyla fuarda düzenlediğimiz bu toplantı kapsamında iki ülkenin iş insanları; ülkelerimiz arasında yerel para birimiyle ticaret ve yatırım yapılması, Büyükelçiliğimizin yoğun çalışmaları sayesinde daha yoğun turizm faaliyetleri ve tüm coğrafya için çok büyük fırsatlar barındıran Tek Kuşak Tek Yol Projesi'nde birlikte çalışma imkanlarını değerlendirme fırsatı buldular."
Hemisphere ve DEİK iş birliğiyle gerçekleştirilen teşvik konferansı 2 Kasım 2018'de İstanbul'da düzenlendi.
Okan Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlik, 30 Ekim 2018'de İstanbul'da yapıldı.
Beijing Haidian Ticaret Odası İş İnsanları Heyeti ile 24 Ekim 2018'de, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Ticaret Odası temsilcilerine Türkiye-Çin İş Konseyi tanıtıldı. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesine dair fikir teatisinde bulunuldu.
Kuşak ve Yol Raporu başlangıç toplantısı, 23 Ekim 2018'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde gerçekleştirildi.
TÜSİAD ve BRICA tarafından organize edilen Brica İstanbul Summit'e katılım sağlandı. Etkinlik İstanbul'da 18 Ekim 2018'de düzenlendi.
All-China Federation of Industry And Commerce İş Heyeti ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde bir toplantı gerçekleştirildi. 12 Ekim 2018'de yapılan toplantıda, All-China Federation of Industry and Commerce İş Heyeti ile Türkiye-Çin İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri arasında iş birliği ve yatırım fırsatları değerlendirildi.
Adana Sanayi Odası ile gerçekleştirilen iş birliği ile 10 Ekim 2018'de, Adana Ticaret Odası'nda Çin Ülke Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi.
Türkiye-Çin İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi M. Necati Abacıoğlu, 9 Ekim 2018'de Özyeğin Üniversitesinde bir sunum gerçekleştirdi. M. Necati Abacıoğlu, Özyeğin Üniversitesi "IBUS201 Country Analysis" dersleri kapsamında; Türkiye ve Çin ilişkileri, Kuşak ve Yol Girişimi ve Çin'deki iş deneyimlerini öğrencilere aktardı.
CCPIT Gansu Alt Komisyonu İş Heyeti ile 5 Ekim 2018'de bir toplantı gerçekleştirildi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde yapılan toplantıda; Türkiye ve Çin arasındaki kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkiler değerlendirildi. Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında yapılabilecek iş birlikleri, Gansu'nun ekonomik profili gibi konularla ilgili de görüşüldü
Belt and Road Danışmanlık, Senstone Capital ve DEİK iş birliği ile 26 Eylül 2018'de, "2. Uluslararası Ekonomi Gelişme Zirvesi: Türkiye-Çin İşbirliği Konferansı" düzenlendi. İstanbul'da gerçekleştirilen konferansta; Türkiye ve Çin arasındaki iş birlikleri; "sağlık turizmi", "hizmet sektörü" ile "film ve dizi ortak çalışmalar" konu başlıkları altında değerlendirildi.
CCPIT Hubei Heyeti için şirket tanıtımı ve ikili iş birliklerinin yaratılması adına, 7 Eylül 2018'de Arçelik Çayırova Kampüsü Ziyareti gerçekleştirildi.
Çin Hubei-Türkiye Yatırım ve Ticaret Semineri, 7 Eylül 2018'de İstanbul'da gerçekleştirildi. Seminerde; Türkiye- Çin ilişkileri, Hubei Eyaleti'nin stratejik konumu, BRI kapsamında yapılan/yapılabilecek iş birlikleri ve yatırım fırsatları değerlendirildi.
DEİK/Türkiye–Çin İş Konseyi ve China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT)
Hubei Alt Konseyi iş birliğinde 7 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Shangri-La Hotel'de Çin Hubei- Türkiye Yatırım ve Ticaret Semineri düzenlenecektir.
Ekli dosyada taslak programı yer alan söz konusu seminerde, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hubei Eyaleti'nden başta turizm, lojistik, inşaat, kimyevi ürünler, gıda, eczacılık, finans sektörlerinden gelen firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.
Bu çerçevede anılan seminere katılmak isteyen üyelerimizin, en geç 5 Eylül Çarşamba günü 18:00'e kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/703/11185 linkinde yer alan online katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için DEİK (Asya Pasifik Bölge Direktörlüğü, Tel: 0212 339 50 35-38; E-mail: asyapasifikbolgesi@deik.org.tr) ile iletişime geçilmesi rica olunur.
Bilgilerinize saygılarımla sunarım,
Ek-1: Taslak program
Ek-2:Hubei Heyeti Katılımcı Listesi
Önemli Not:Programda Türkçe ve Çince simultane tercüme olacaktır.
Türkiye-Çin İş Konseyi, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 16 Ağustos 2018'de gerçekleştirilen Yeni İpek Yolu Konferansı'na katıldı. Konferansta, Türkiye ve Çin ilişkilerine dair genel bir değerlendirme de yapıldı.
T.C. Pekin Büyükelçisi ile Çalışma Yemeği, 7 Ağustos 2018'de İstanbul'da gerçekleştirildi. Yemeğe, Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı ve Başkan Yardımcıları da katıldı.
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ile Tanışma ve Çalışma Toplantısı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde 27 Temmuz 2018'de yapıldı.
T.C. Pekin Büyükelçisi ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantı, 3 Temmuz 2018'de yapıldı.
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ile 19 Haziran 2018'de, İstanbul'da çalışma yemeği organize edildi.
ÇHC-Guangdong Eyaleti Tanıtım Toplantısı, 18 Haziran 2018'de İstanbul'da yapıldı.
Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Eyaleti ile 11 Mayıs 2018'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Merkezinde, bir toplantı gerçekleştirildi.
Yunnan Eyaleti Vali Yardımcısı ve beraberindeki heyet ile 12 Nisan 2018'de İstanbul'da bir toplantı yapıldı. Toplantıda; Türkiye ile Çin eyaletleri arasında gerçekleştirilebilecek İş birliği fırsatları değerlendirildi.
OBOR Çalışma Grubu Toplantısı, 6 Nisan 2018'de İstanbul'da gerçekleştirildi.
Global Gastro Ekonomi Zirvesi, 12 Mart 2018'de İstanbul'da gerçekleştirildi.
MOFCOM ile 28 Şubat 2018'de İstanbul'da bir toplantı düzenlendi.
ÇHC İstanbul Ticaret Ataşesi ile Çalışma Toplantısı, 23 Şubat 2018'de İstanbul'da gerçekleştirildi.
Adana Ticaret Odası ve DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi işbirliğinde 28 Kasım 2017 Salı günü 09:30-12:30 saatleri arasında Adana Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda "Çin Ülke Sohbet Toplantısı" düzenlenecektir.
Toplantı kapsamında DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi tarafından üyelerimize Çin ekonomisi ve pazarı hakkında bilgiler verilecek olup; Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve Çin'de Pazar geliştirme stratejileri ele alınacaktır.
Söz konusu etkinlik hakkında detaylı bilgi almak isteyen üyelerimizin Adana Ticaret Odası (Kemal Tan Tel: +90 (850) 346 01 01 ; E-mail: kemal.tan@adanato.org.tr) ile iletişime geçmeleri rica olunur.
DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ve CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) işbirliğinde, Çin Halk Cumhuriyeti‘nin Jiangsu Eyaleti'nden gelecek iş adamları heyeti ile 22 Haziran 2017 Perşembe günü 10.00-11.30 saatleri arasında River Plaza'da bir toplantı düzenlenecektir.
Petrokimya, makina, inşaat ve altyapı sektörleri başta olmak üzere Türk işadamları ile iş yapmak isteyen Çinli işadamlarının listesi ekte yer almaktadır.
Bu kapsamda bahse konu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin DEİK (Ecem Mirzaloğlu, Tel: 0212 339 50 318 E-posta: emirzaloglu@deik.org.tr) ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti Yunnan Eyaleti Ticaret Birliği’nin Türkiye’ye düzenleyecekleri ticaret heyeti ziyareti kapsamında, 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü 10:00-11:30 saatleri arasında River Plaza’da bir toplantı düzenlenecektir.
Anılan heyet, tarım ve lojistik sektörlerinde işbirliği fırsatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunmayı amaçlamaktadır. Katılımcı listesi ekte yer almaktadır. Toplantı dili İngilizcedir.
Söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin, 12 Mayıs 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/200/6764 linkinde yer alan online kayıt formunu doldurmaları rica olunur.
Taslak Program
10:00-10:05 DEİK Tanıtım Filmi
10:05-10:20 Açılış Konuşmaları
10:20-10:50 Firmaların Tanıtımı
10:50-11:30 Networking
İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve DEİK işbirliğinde, 18 Kasım 2015 tarihinde İstanbul İTO 4.Kat Meclis Salonu’nda 09:00-12:30 saatleri arasında “TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN ÇİN’DEKİ FIRSATLAR” konulu bir seminer düzenlenecektir.
Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin, en geç 13 Kasım Cuma günü saat 17.00’ye kadar ekte yer alan formu doldurularak İTO’ya (alp.onursal@ito.org.tr / zeynep.sengul@ito.org.tr) gönderilmesi rica olunur.
07.07.2015 tarih ve ÇİN/2015-1179 sayılı duyurumuzda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti’ne yapacağı resmi ziyaretler çerçevesinde Pekin ve Seul şehirlerinde iş forumları ve ikili iş görüşmeleri düzenleneceği bildirilmişti. Anılan ziyaretin Kore Cumhuriyeti kısmı ileri bir tarihe ertelenmiş olup, ziyaret programına Endonezya Cumhuriyeti eklenmiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı tarihlerde Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti’ne yapacağı resmi ziyaretler çerçevesinde Pekin ve Cakarta şehirlerinde iş forumları ve ikili görüşmeler düzenlenecektir.
Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti ile ticaret ve yatırım ilişkisi olan firmalarımızın katılımında fayda görülen ziyaretin lojistik hizmetleri DEİK tarafından paket program dâhilinde katılımcılara sağlanacaktır. Özel uçak ile gidiş-dönüş, konaklama, ara transferler (Türkiye içi bağlantı uçuşları dahil değildir.),çalışma yemekleri, tercümanlık hizmetleri, iş forumlarına katılım kapsamında oluşturulacak paket programın avans ücreti 6000 ABD Doları’nın 24 Temmuz 2015 Perşembe günü ilgili hesap numarasına (İş Bankası Beyoğlu Şubesi IBAN TR60 0006 4000 0021 0113 3147 12 dolar hesabı) yatırılarak online kayıt işlemleri ile birlikte tamamlanması gerekmektedir. Ziyaret programı katılımcılara bilahare iletilecektir.
Türk vatandaşları Endonezya Cumhuriyeti için vizeyi sınır kapısından alabilmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti’nde ise vizeye tabi olan umumi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının (yeşil pasaport vizeye dahil değildir) İstanbul için ekte iletişim bilgileri yer alan acentalar kanalıyla, Ankara için doğrudan Büyükelçiliğe şahsi başvuru şeklinde gerçekleştirilmektedir. Vize başvurularında gerekli evrak listesi ekte bilgilerinize sunulmaktadır. Vize işlemleri katılımcılar tarafından bireysel olarak gerçekleştirilecektir.
Bu bilgiler ışığında, anılan ziyarete katılımınızı diler, http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/78/5247 linkinde yer alan katılım formunun eksiksiz doldurularak en geç 24 Temmuz 2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar avans ödeme dekontu ile birlikte DEİK’e (İlgili Kişi: Ecem Mirzaloğlu, tel: 0212 339 50 18, E-posta: emirzaloglu@deik.org.tr) iletilmesi rica olunur.